Tågresa med kaffe och en god bok = underbart 💛

Skummar en nyutgiven bok om sömn och  sömnens mysterier. Hon summerar det så bra: "Någonstans på vägen i vårt långa stormiga förhållande med sömnen har vi förlorat mysteriet ur sikte...."

Precis så är det - det är lätt att vi jagar sömnen på samma sätt som vi lärt oss jaga allt annat vi vill ha i våra liv. Men den strategin leder ALDRIG till en bättre sömn utan framkallar bara mer av frustration och tomhet.

Sömn är något vi får när vi ger oss själva tillåtelse att vila i vardagen. Sömnen kommer aldrig utifrån! Den KOMMER FRÅN DIG och GES TILL DIG - du är alltså både givare och mottagare så allt hänger i grund och botten på dig själv.  Här ligger huvudnyckeln till en god sömn - din egen mentala förmåga att prioritera upp dig själv på dina krav- och görolistor.

Ett stort steg i rätt riktning är att välja att stänga av den digitala världen i god tid innan du går och lägger dig. Att välja analog tid innan sänggående är ett steg närmare vårt biologiska ursprung. Ju tidigare nedkoppling desto större avkoppling 💛

Sömnen kan också tränas upp genom att använda olika redskap t ex en sömnapp såsom den jag skapat tillsammans med Inner.

http://butik.inner.se/product/show/id/65

 

#sömn #sömntips #mindfulness #sova

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=729684797222811&id=100005438913070

upload.jpg