Välmåendet kan växa på många sätt. Att till exempel ha tydliga gränser mellan arbete och fritid är en viktig faktor för att må bra. Sen är det ju också viktigt att det finns en god kommunikation och en balans mellan ansträngning och belöning

på arbetsplatsen.

Hur ser det ut på din arbetsplats - är gränserna tydliga mellan jobb och fritid? Det är så lätt att gränserna blir diffusa och då faller faktiskt din förmåga att prestera väl. Det är samma fenomen som uppkommer när man tror sig få mycket gjort när man har många bollar i luften / kör "muktitasking". Forskning har tydligt visat att multitasking sänker prestationen med ibland så mycket som 50 %.

Så du (och din arbetsgivare) kan vinna mycket på tydligare gränser. Tag en funderare på hur du själv kan förtydliga gränsdragningen mellan jobb och fritid - det lönar sig :-)

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=696465463878078&id=100005438913070

upload.jpg