LADDA GENOM SÖMN!

En riktigt god natts sömn är helt gratis energi! Denna energi får du möjlighet att ta emot varje dag i hela ditt liv! Forskning visar att dålig sömn och utbrändhet är starkt förknippade. Inför nattens sömn, börja varva ned så kroppen hinner ställa om från aktivitet till behaglig vila. Se över sovrummet. Är det en plats för sömn? Om inte, rensa ut det som inte hör dit och tag bort det som du misstänker kan störa din insomning /sömn. Undvik t ex att ha arbetsmaterial vid sängen – det påminner dig om jobbet och har tankarna hamnat där så kan det vara svårt att hitta lugn och ro för en härlig natts sömn. Anpassa också gärna belysning och gå ned i tempo inför sängdags. Lyssna också gärna på avslappnande musik eller naturljud vilket finns att finna på t ex CD skivor eller nedladdningar. Det ger dig ytterligare lugn och ro med mjuka ljud i bakgrunden … Ett enkelt sätt att varva ner och samtidigt slippa oroande tankar som stör din insomning är att räkna bakläges från hundra ner mot ett men inte som vanligt utan i steg om tre, dvs100…97…94…91… osv. Detta ger dig en chans att släppa oro och störande moment i din omgivning så pass att du blir sömnigare och lättare somnar. Njut av en god natts sömn!