Det är egentligen ingen helt ny kunskap som nu bekräftas men hur det kombineras och dess resultat är helt unikt.

Tidigare forskning har visat att sömn är viktigt för inlärningen. Att processen kan förstärkas med hjälp av sinnesintryck såsom ljud eller lukter är också känt, något forskare vid Northwestern University i USA tagit fasta på genom att kombinera sömn och sinnesintryck.

40 vita män och kvinnor deltog i en studie där forskarna låt deltagarna göra tester för att undersöka ev dolda fördomar. Sedan fick de se bilder på personer kombinerade med "anti-stereotypa ord"

Kvinnoansiktena visades tillsammans med vetenskapsord, såsom "matematik", medan de färgade ansiktena parades med positivt laddade ord, som "solsken". Bilderna visades samtidigt som två olika ljud spelades upp, ett för vardera kategori.

Därefter fick personerna sova i 90 minuter. För vissa, men inte alla, spelades ljuden upp på nytt, på låg volym under sömnen.

Därefter fick de genomgå testerna igen. De som under sömnen fått höra de associerande ljuden hade betydligt mindre förmdomar än tidigare. Dessa resultat höll också i sig efter en längre tid.

Studien har publiceras i Science.

Läs hela artikeln här!

Källa: Expressen.se

Mikaels personliga reflektioner:

Tänk själv - vilken möjlighet som finns i detta och jag som mental tränare kommer självklart att djupdyka in i studien. Allt för att se hur man kan utveckla och förfina de effektiva träningsmodeller som vi redan använder oss av inom den mentala träningen än mer genom denna nya kunskap. Jag ser framför mig nya odeller för att finslipa, ladda och stärka sig själv under vila / avslappning.