Att lyckas förmedla sin avsikt med det du företar dig, ökar dina chanser att lyckas många gånger om. Berättelsen utspelar sig för några år sedan men belyser hur en önskan om något blir besvarad när avsikten blir tydlig. Så här skrev jag i vår flyttblogg på Viivilla.se,

 

"Ännu en gång har vi lyckats – hitta och få det vi önskade oss.
Nu senast på blocket var det en modern, fullt fungerande kopieringsmaskin och en stor färgskrivare. De skänktes bort! Detta skulle vara perfekt att ha i skaparateljén när den blir klar i vår, tänkte vi. Jag skickade iväg ett mail. Jag gjorde så som jag brukar - berättade med några korta meningar om VARFÖR vi behövde just denna kopieringsmaskin. Det är ju inte bara att få som är viktigt utan även att berätta avsikten för sig själv. Behöver jag den egentligen?

Senare under dagen ett mail till mig där det stod så här:
…”Jag har fått några svar från småföretagare, men gillar ert syfte bäst! Allt
för konsten…”

Här var det solklart att om jag bara sagt att ”jag vill ha” så hade jag bara hamnat bland alla andra ”vill ha:are”. Nu stack jag ut och lyckades förmedla min avsikt – att vi behövde den för vårt framtida skapande.  Det tilltalade honom och vi har nu utökat vår möjlighet, våra resurser, till kreativa processer än mer

Mitt tips till dig (om du inte redan vet:)

- om du lyckas förmedla din avsikt med det du önskar så ökar chansen till positivt bemötande många gånger om. Dessutom får alla runt dig en tydligare bild av vem du är och vart du är på väg. Du får fler som hjälper dig framåt mot dina mål ! Ställ dig alltså frågan varför gör jag det här? så kommer svaret att ge dig ny energi och många fler givande möten. "