I det lilla ligger det riktigt stora

Tack ni kreativa själar som påminner oss om våra vanor och val i livet och hur vi faktiskt kan välja att ändra dem till något mer gynnsamt.  Såg detta trafikljus på söder och blev då själv påmind om att ett stopp är en möjlighet till att faktiskt bygga bättre hälsa på. Att stanna upp och ta några medvetna andetag är,  faktiskt bevisat vetenskapligt,  bland det bästa man kan göra för skapa sig en bättre hälsa på. Tag hand om dig och välj att njuta av de stopp du möter genom att använda tiden åt dig själv = livskvalitet!   Skapa dig en fantastisk dag.  

Även som inlägg på mitt Instagram så klart   under mikael_widerdal 

Räkna med ett lugn

Räkna med ett lugn
Här följer en miniavslappning som visar hur det kan gå till att träna mental träning. (läs igenom & följ sedan instruktionerna nedan. Du kan även be någon annan läsa instruktionerna för dig eller läs själv in texten i din Smartphone)

Sätt eller lägg dig skönt tillrätta och blunda. Känn hur bekvämt det är..... Lägg märke till din andning utan att förändra den... lägg bara märke till hur luften passerar in och ut ur dina lungor. Känn hur din kropp slappnar av för varje gång du andas ut.....varje utandning skänker lite mer vila och avkoppling.....gör nu så att du tyst tänker och räknar varje gång du andas IN och sedan tänker ordet "och" varje gång du andas ut.....(inandning)ETT......(utandning)OCH...

...TVÅ (in) .....OCH (ut)......osv upp till 10. ............Du kan nu åter öppna ögonen, sträcka på dig och känna hur du blivit mer avslappnad och fokuserad på dig själv och din kropp.

Andas och räkna

Andas och räkna: Andningsövningen genomför du enkelt genom att andas in samtidigt som du långsamt räknar till tre för att sedan andas ut medan du räknar till sex. Börja sedan om igen. Upprepa sedan detta 2-5 gånger .

Två pelare av luft

Andas in två pelare av luft: Den här övningen ger dig en skön avspänning i stunden och kan vara en effektiv hjälp för att släppa på stress och malande tankar. Börja med att andas in genom näsan och ut genom en lätt öppen mun. Föreställ dig nu hur luften du andas in bildar två luftstrålar likt pelare av luft som går upp bakom pannbenet och vänder sedan ner i kroppen. För varje nyt andetag kan du sedan tänka dig att luften når allt längre och längre upp i huvudet och till slut så blåser inandningsluften genom hela huvudet på sin väg in i kroppen. Varje nytt andetag blåser bort allt som stör och irriterar dig likt en vind som blåser bort molnen på himlen.  Andas så här i ett par minuter så kommer du att känna dig nyladdad med massor av nyvunnen frihet inom dig - långt från den stress och press som tidigare rådde i ditt sinne.

Andas in och låt magen växa

Andas in och låt magen växa: Att andas på "rätt" sätt är viktigt för att dra nytta av lungornas fulla kapacitet. Andningen styrs till största delen av muskulatur under lungorna som även hänger ihop med magens rörelser. Därför är det extra viktigt att du låter din andning riktigt nå ner och landa i magen. När du andas så tillåt din mage att växa (som en ballong) . Ja - jag vet det kan kännas ovant att låta magen bli större (de flesta av oss vill ju ha mindre magar som inte syns) men det är inget alternativ om du vill andas på ett sätt som gör at du mår och fungerar bättre. När du tillåter magen att följa med och underlätta din andning så kommer andningen belöna dig genom att du blir lugnare och mer balanserad i nuet. Det är en skön vinst !

Andas - gående meditation

Andas när du går-meditation: Gå gärna lite långsammare än vanligt och flytta ditt fokus till din andning. Notera hur du andas in och ut. Börja varje in- och utandning med en mental etikett såsom "in" och "ut". Gå sedan en stund med det här fokuset. Tänk "in" på inandningen och "ut" på utandningen. Vill du ta det ett steg längre så kan du gärna räkna hur många steg du tar för varje "in" resp "ut".